Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед осіб, які вживали страви в закладі ресторанного господарства м.Чернівці станом на 16.09.2016

 

Впродовж 13-15.09.2016 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшли термінові повідомлення з обласної клінічної лікарні м.Чернівці про звернення 5 дорослих хворих та з обласної дитячої  клінічної лікарні про звернення 1 хворої дитини з ознаками харчової токсикоінфекції (підвищення температури тіла, нудота, блювота, пронос, болі в шлунку), які 11.09.2016 одночасно, двома родинами (5 дорослих та 3 дітей) вживали страви в закладі ресторанного господарства м.Чернівці. Хворі є мешканцями Сторожинецького району Чернівецької області.
Станом на 10-00 годину 16.09.2016 всього на стаціонарному лікуванні перебуває 5 дорослих та 1 дитина. Госпіталізація була проведена в обласну клінічну лікарню – 5 осіб; в обласну дитячу клінічну лікарню – 1 дитина.
За результатами мікробіологічних обстежень у хворої дитини виділено сальмонелу.
Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» невідкладно було розпочато епідеміологічне розслідування випадків гострих кишкових інфекцій.
В ході епідеміологічного розслідування для проведення лабораторних досліджень відібрано сировину, готові страви, питну водопровідну воду.
З метою виявлення можливого джерела захворювання проведено бактеріологічне обстеження працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.
Відібрано змиви з кухонного, столового та розділового інвентарю,  обладнання.
В епідеміологічному розслідуванні приймали участь працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
Нових випадків захворювання пов’язаних з закладом не зареєстровано. Епідеміологічне розслідування триває.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ